Južni tok će prolaziti kroz Makedoniju

Bez autora
Oct 02 2010

Gasovod Južni tok, koji treba da sprovodi ruski gas prema Italiji i Grčkoj, prolaziće kroz Makedoniju. Važno je da će Makedonija uskoro biti deo Južnog toka", rekao je novinarima u Skoplju makedonski ministar ekonomije Zoran Stavreski posle sastanka s predstavnikom ruskog gasnog giganta Gasproma.Sve zavisi od Albanije i Kosova i njihovih potreba za gasom. Za svaku odluku će biti potrebno "najmanje godinu dana tehničkih priprema".

Južni tok će prolaziti kroz MakedonijuGasovod Južni tok, koji treba da sprovodi ruski gas prema Italiji i Grčkoj, prolaziće kroz Makedoniju, saopšteno je u petak u Skoplju.

"Važno je da će Makedonija uskoro biti deo Južnog toka", rekao je novinarima u Skoplju makedonski ministar ekonomije Zoran Stavreski posle sastanka s predstavnikom ruskog gasnog giganta Gasproma.

"Razgovarali smo o nekoliko opcija", rekao je Stavreski i dodao da sve zavisi od Albanije i Kosova i njihovih potreba za gasom. Predstavnik Gasproma Leonid Čugunov izjavio je da će za svaku odluku biti potrebno "najmanje godinu dana tehničkih priprema".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik