Kodak prodao patente za 525 miliona dolara

Bez autora
Dec 30 2012

Eastman Kodak pristao je da proda svoje patente vezane uz digitalno snimanje slika za oko 525 miliona dolara, što je ključan korak za izvlačenje kompanije iz bankrota u prvoj polovini 2013. godine.Prema sporazumu, Kodak će prodati 1.100 svojih patenata konzorcijumu predvođenom kompanijama Intellectual Ventures i RPX Corp, u kojem su neke od vodećih svetskih kompanija, uključujući Adobe, Amazon, Apple, Facebook, Fujifilm, Google, Huawei, HTC, Microsoft, Research In Motion, Samsung Electronics i Shutterfly.

Kodak prodao patente za 525 miliona dolaraEastman Kodak pristao je da proda svoje patente vezane uz digitalno snimanje slika za oko 525 miliona dolara, što je ključan korak za izvlačenje kompanije iz bankrota u prvoj polovini 2013. godine.

Prema sporazumu, Kodak će prodati 1.100 svojih patenata konzorcijumu predvođenom kompanijama Intellectual Ventures i RPX Corp, u kojem su neke od vodećih svetskih kompanija, uključujući Adobe, Amazon, Apple, Facebook, Fujifilm, Google, Huawei, HTC, Microsoft, Research In Motion, Samsung Electronics i Shutterfly.
 
Za izvlačenje iz bankrota Kodak mora da prikupi 830 miliona dolara, tako da mora prodati još i deo svog poslovanja i rešiti obveze vezane uz britanske penzione fondove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik