"Lenovo" zaradilo rekordnih 192 miliona dolara

Bez autora
Feb 09 2012

Kompanija "Lenovo" objavila je danas da je tokom trećeg fiskalnog kvartala, zaključno sa 31. decembrom rast zarade 59 odsto na godišnjem nivou, odnosno rekordnih 192 miliona dolara, pre oporezivanja. To 11. kvartal zaredom da je kompanija zabeležila brži rast od ostatka sektora, a deveti za redom, da je imala a najbrži rast među četiri vodeća PC proizvođača.Tokom trećeg kvartala, "Lenovo" je zabeležilo najveći svetski tržišni udeo od 14 odsto, i najveći tržišni udeo u Kini od 35,3 odsto, što predstavlja rast od 3,7 i 3,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Lenovo" zaradilo rekordnih 192 miliona dolaraKompanija "Lenovo" objavila je danas da je tokom trećeg fiskalnog kvartala, zaključno sa 31. decembrom rast zarade 59 odsto na godišnjem nivou, odnosno rekordnih 192 miliona dolara, pre oporezivanja.

U saopštenju se navodi da je to 11. kvartal zaredom da je kompanija zabeležila brži rast od ostatka sektora, a deveti za redom, da je imala a najbrži rast među četiri vodeća PC proizvođača.

Tokom trećeg kvartala, "Lenovo" je zabeležilo najveći svetski tržišni udeo od 14 odsto, i najveći tržišni udeo u Kini od 35,3 odsto, što predstavlja rast od 3,7 i 3,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Bruto profit kompanije u trećem kvartalu zabeležio je rast od 47 odsto na godišnjem nivou, što iznosi 954 miliona dolara, sa bruto maržom od 11,4 odsto.

Primarni profit u trećem kvartalu iznosio je 193 miliona američkih dolara, dok je profit akcionara zabeležio rast od 54 odsto na godišnjem nivou, na 153 miliona dolara.

Zahvaljujući strategiji "Zaštiti i osvoji", zabeležena je rekordna prodaja od 8,4 milijarde američkih dolara, što predstavlja rast od 44 odsto na godišnjem nivou. Dok se svetska PC industrija u celini borila da održi isti rast u odnosu na prethodnu godinu, isporuke "Lenovo" računara ostvarile su rast od 37 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik