Lufthanza prodala British Midland

Bez autora
Dec 23 2011

Nemačka aviokompanija Lufthanza danas je potpisala sporazum o prodaji svog ogranka gubitnika, britanske kompanije British Midland, krovnoj kompaniji svog rivala British Airways-a (BA). Lufthanza je British Midland prodala za 172,5 miliona funti (270 miliona dolara), ali u Lufthanzi očekuju da nakon dogovorenog smanjenja, neto cena bude znatno manja.U Lufthanzi kažu da za početak računaju na gubitak zbog prodaje Midlenda, ali ističu da prodaju ogranak koji pravi velike gubitke i očekuju da im sporazum na kraju čak ojača finansijske pozicije.

Lufthanza prodala British MidlandNemačka aviokompanija Lufthanza danas je potpisala sporazum o prodaji svog ogranka gubitnika, britanske kompanije British Midland, krovnoj kompaniji svog rivala British Airways-a (BA).

Lufthanza je British Midland prodala za 172,5 miliona funti (270 miliona dolara), ali u Lufthanzi očekuju da nakon dogovorenog smanjenja, neto cena bude znatno manja.

U Lufthanzi kažu da za početak računaju na gubitak zbog prodaje Midlenda, ali ističu da prodaju ogranak koji pravi velike gubitke i očekuju da im sporazum na kraju čak ojača finansijske pozicije.

Međunarodna grupa avioprevoznika (International Airlines Group), vlasnica BA, i Lufthanza početkom novembra su postigli sporazum u principu o kupoprodaji British Midlenda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik