Majkrosoft će uložiti 2,9 milijardi dolara za veštačku inteligenciju u Japanu

Bez autora
Apr 10 2024

Američka korporacija Majkrosoft će u naredne dve godine uložiti 2,9 milijardi dolara u razvoj infrastrukture klauda (klaud) i veštačke inteligencije (AI) u Japanu, izjavio je predsednik Majkrosofta Bred Smit.

On je u intervjuu za japansku agenciju Nikei naveo i da američka kompanija namerava da otvori istraživačku laboratoriju u Tokiju, kao i da nauči tri miliona Japanaca da koriste alate veštačke inteligencije u naredne tri godine.

Za Majkrosoft će ovo biti najveća investicija u ekonomiju Japana od početka poslovanja u toj zemlji. „Konkurentnost svakog dela japanske ekonomije će zavisiti od usvajanja veštačke inteligencije”, rekao je Smit, dodajući da je AI od suštinskog značaja za „održavanje rasta produktivnosti, čak i kada se zemlja suočava sa padom broja stanovnika”. Kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI će prema nedavnom pisanju Blumberga u Tokiju uskoro otvoriti svoju treću kancelariju u inostranstvu.

Open AI prema tvrdnjama Blumberga želi da proširi svoje usluge na japanskom jeziku kako ne bi zaostala za lokalnim tehnološkim korporacijama kao što su Softbenk i NTT. Pored toga, kompanija namerava da sarađuje sa japanskom vladom na razvoju regulatornih standarda za oblast veštačke inteligencije, prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik