"Majkrosoft" sve botatiji zbog rada od kuće i učenja na daljinu

Bez autora
Oct 28 2020

Kompanija „Majkrosoft“ i dalje ima korist od globalnog prelaska na rad od kuće i učenje na daljinu. Kada su u pitanju prihodi na tromesečnom nivou ove kompanije, oni su daleko nadmašili procene Vol Strita.

Američka kompanija je nastavila da profitira od globalnog trenda rada od kuće zbog mera koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Dobit kompanije na tromesečnom nivou je iznosila 37,2 milijardi dolara, dok su stručnjaci predviđali da će ona iznositi 35,72 milijardi dolara.

Majkrosoftove akcije su na njujorškoj berzi skočile za jedan procenat, na 215,40 američkih dolara.

„Bio je to još jedan uspešan kvartal, sa kontinuiranom potražnjom za daljinskim ponudama koje i dalje daju rezultate", rekla je glavna finansijska direktorka Majkrosofta,Ejmi Hud.

Majkrosoft se preusmerio na prodaju većine svojih proizvoda putem pretplata koje se ponavljaju, što se investitorima sviđa, jer generiše stabilne tokove prihoda.

Kako navode iz kompanije "Majkrosoft", prihodi koji se odnose na segment prodaje "inteligentnog oblaka" skočili za 20 odsto, kao i povećana potražnja u kompjuterskim segmentima za Vindovs i Iksboks igračke konzole.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik