Majkrosoft tužio Gugl zbog monopola

Bez autora
Apr 01 2011

Američka informatička kompanija Majkrosoft tužila je Evropskoj komisji veb giganta Gugl, u okviru istrage zbog zloupotrebe dominantnog tržišnog položaja.Majkrosoft optužuje Gugl za sistematsko ugrožavanje konkurencije na tržišu veb pretraživača zbog, pre svega, blokiranja pristupa određenim veb sadržajima, pre svega na veb sajtu za razmenu video sadržaja "JuTjub", koji su potrebni njegovim konkurentima.

Majkrosoft tužio Gugl zbog monopolaAmerička informatička kompanija Majkrosoft tužila je Evropskoj komisji veb giganta Gugl, u okviru istrage zbog zloupotrebe dominantnog tržišnog položaja.

Majkrosoft optužuje Gugl za sistematsko ugrožavanje konkurencije na tržišu veb pretraživača zbog, pre svega, blokiranja pristupa određenim veb sadržajima, pre svega na veb sajtu za razmenu video sadržaja "JuTjub", koji su potrebni njegovim konkurentima, prenela je agencija Rojters.

Komesarka EU, Žoakin Almunia, rekla je da su primili tužbu i da će sada dati priliku drugoj strani da ispriča svoju verziju priče.

Druga strana, odnosno njen portparol u Briselu, Al Vernej, rekao je da nisu iznenađeni ovo tužbom.

"Što se nas tiče, mi nastavljamo da razgovaramo sa Evropskom komisijom o ovom slučaju, i rado ćemo objasniti svima kako funkcionišemo", rekao je on.

Gugl kontroliše više od 90 odsto tržišta veb reklama, na kome Majkrosoft pokušava sebi da prokrči put pretraživačem Bing.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik