"Mini" odustao od koncepta "roketmen"

Bez autora
Jan 26 2012

"Mini" je, neočekivano, otkazao dalji razvoj konceptnog modela "roketmen" koji je bio predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Ženevi. "Roketmen" je trebalo da "Mini" vrati korenima koji su i proslavili slavni britanski brend. Planirano je da "mini mini", kako je nazvan u medijima, bude dugačak 3.419 milimetra (32 cm kraći od aktuelnog "minija").Zanimljivo je da bi međuosovinski razmak bio čak 3.050 milimetra. "Minijevi" stručnjaci su imali dosta problema sa novom, smanjenom platformom, koja ne dozvoljava da se postigne željena upravljivost i sigurnost prilikom sudara.

"Mini" odustao od koncepta "roketmen""Mini" je, neočekivano, otkazao dalji razvoj konceptnog modela "roketmen" koji je bio predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Ženevi.

"Roketmen" je trebalo da "Mini" vrati korenima koji su i proslavili slavni britanski brend. Planirano je da "mini mini", kako je nazvan u medijima, bude dugačak 3.419 milimetra (32 cm kraći od aktuelnog "minija"). Zanimljivo je da bi međuosovinski razmak bio čak 3.050 milimetra.

Prema navodima, "Minijevi" stručnjaci su imali dosta problema sa novom, smanjenom platformom, koja ne dozvoljava da se postigne željena upravljivost i sigurnost prilikom sudara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik