Najveći rast u industriji duvana

Bez autora
Dec 19 2010

Sada je već sasvim izvesno da će u Sremskom okrugu industrijska proizvodnja zabeležiti dvocifrenu stopu rasta, proizilazi iz statističkih podataka za ovaj region. Za deset meseci ove godine, zaključno sa oktobrom, u odnosu na isti period 2009, kako je Tanjugu potvrdila samostalni stručni saradnik za informatiku u Sremskoj privrednoj komori, industrijska proizvodnja je porasla za 27,8 odsto, što je znatno bolje u odnosu na njen rast na nivou Vojvodine i Srbije. Dok je u oktobru u odnosu na isti mesec lane u Srbiji došlo do pada, a u Vojvodini do minimalnog porasta industrijske proizvodnje, u Sremskom okrugu registrovan je njen rast od 27,8 odsto. Najveći rast zabeležen je u industriji duvana i za deset meseci iznosio je 63,6 odsto. Slede zatim hemijska, prehrambena i industrija papira.

Najveći rast u industriji duvanaSada je već sasvim izvesno da će u Sremskom okrugu industrijska proizvodnja zabeležiti dvocifrenu stopu rasta, proizilazi iz statističkih podataka za ovaj region.

Za deset meseci ove godine, zaključno sa oktobrom, u odnosu na isti period 2009, kako je Tanjugu potvrdila samostalni stručni saradnik za informatiku u Sremskoj privrednoj komori, industrijska proizvodnja je porasla za 27,8 odsto, što je znatno bolje u odnosu na njen rast na nivou Vojvodine i Srbije.

Dok je u oktobru u odnosu na isti mesec lane u Srbiji došlo do pada, a u Vojvodini do minimalnog porasta industrijske proizvodnje, u Sremskom okrugu registrovan je njen rast od 27,8 odsto.

Najveći rast zabeležen je u industriji duvana i za deset meseci iznosio je 63,6 odsto. Slede zatim hemijska, prehrambena i industrija papira.

Pad proizvodnje, pre svega, registrovan je u oblasti izrade motornih vozila i prikolica, odevnih predmeta od krzna, proizvoda od nemetalnih minerala, nameštaja i drugih proizvoda od drveta, metalnih proizvoda, proizvoda od gume i plastike, kao i kože, predmeta od kože i obuće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik