Nije „ajfon5“, ali je moćni „4S“

Bez autora
Oct 04 2011

Ceo svet sa nestrpljenjem očekivao je novi model „ajfona". Međutim, u sedištu „Epla" (Apple) novi izvršni direktor kompanije Tim Kuk predstavio je novu verziju pametnog telefona. „Ajfon4S" (iPhone4S) imaće procesor sa dva jezgra „A5", sedam puta bržu grafiku od prethodnog modela „ajfon4", unapređenu brzinu preuzimanja podataka, autonomiju baterije od šest sati u tri-ge režimu i devet na bežičnoj mreži.Novi model ima i kameru od osam megapiksela sa CMOS senzorom koji omogućava prolazak daleko veće količine svetlosti i time kvalitetnije fotografije, četiri-ge brzinu mreže sa maksimalnih 14,4 megabita u sekundi.

Nije „ajfon5“, ali je moćni „4S“Nova „Eplova“ zvezda, ipak, nije dugo očekivani „ajfon5“, već unapređena verzija modela „ajfon4“. Uprkos „moćnim“ poboljšanjima poput, dualnog jezgra, sedam puta brže grafike, mogućnosti obrade slika, brzinu mreže 14,4 megabita u sekundi, osećaj razočaranja što će pred njima biti samo „ajfon4S“, prisutan je među ljubiteljima mobilnih telefona.

Ceo svet sa nestrpljenjem očekivao je novi model „ajfona". Međutim, u sedištu „Epla" (Apple) novi izvršni direktor kompanije Tim Kuk predstavio je novu verziju pametnog telefona.

„Ajfon4S" (iPhone4S) imaće procesor sa dva jezgra „A5", sedam puta bržu grafiku od prethodnog modela „ajfon4", unapređenu brzinu preuzimanja podataka, autonomiju baterije od šest sati u tri-ge režimu i devet na bežičnoj mreži.

Novi model ima i kameru od osam megapiksela sa CMOS senzorom koji omogućava prolazak daleko veće količine svetlosti i time kvalitetnije fotografije, četiri-ge brzinu mreže sa maksimalnih 14,4 megabita u sekundi.

Kamera će moći da se koristi i kada je telefon zaključan.Takođe, snimljene fotografije moći će da se obrađuju na samom telefonu.

Opcija "Find my Friends" omogući će korisnicima da lako saznaju lokaciju svojih prijatelja.

Kako bi korišćenje telefona učinili još zanimljivijim tu je i igrica Infinity Blade II koja će biti dostupna od 1. decembra.

Telefon će raditi i na evropskim i na američkim mrežama.

Na predstavljanju u Kupertinu Tim Kuk je rekao da „ajfon" u ovom trenutku drži pet odsto celokupnog svetskog tržišta mobilnih telefona, kao i da „ajped" zauzima ukupno tri četvrtine svih prodatih tablet računara u Americi, kao i da je u svetu do sada prodato 300 miliona „ajpodova".

Nastavljajući tu tradiciju, „Epl" je predstavio i unapređene verzije „ajpod nana", koji će se od sada u SAD prodavati za 129 dolara za verziju od osam gigabajta, odnosno za 149 dolara u verziji od 16 gigabajta.

Nove verzije izgledaju potpuno isto kao stare, ali im je softver unapređen.

Mesecima unazad pričalo se o tome kako će izgledati i kakve će moći imati novi „ajfon" i da li će biti predstavljen „ajfon5" ili „ajfon4S" koji će imati napredniji procesor i kameru i ekran iste veličine kao stariji model.

Prema informacijama koje su kružile uoči najavljenog predstavljanja kompanija „Epl" neznatno će promeniti cenu uređaja, što znači da bi najpovoljniji „ajfon4S" kapaciteta osam gigabajta u SAD mogao da košta samo 49 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik