Nisan ulaže 130 miliona evra u novi model

Bez autora
Feb 05 2013

Nisan će uložiti 130 miliona evra u novi model automobila koji će se proizvoditi u španskoj fabrici nadomak Barselone. Japanska kompanija, partner francuskog Renoa, planira da u fabrici u Španiji godišnje proizvodi 80.000 novih modela automobila.Uprava planira da direktno zaposli 1.000, a indirektno 3.000 radnika. Ovo je rezultat sporazuma o podsticanju konkurentnosti koji je postignut prošle nedelje.

Nisan ulaze 130 miliona evra u novi modelNisan će uložiti 130 miliona evra u novi model automobila koji će se proizvoditi u španskoj fabrici nadomak Barselone.

Japanska kompanija, partner francuskog Renoa, planira da u fabrici u Španiji godišnje proizvodi 80.000 novih modela automobila. Uprava planira da direktno zaposli 1.000, a indirektno 3.000 radnika. Ovo je rezultat sporazuma o podsticanju konkurentnosti koji je postignut prošle nedelje.

Nisan, koji ima 4.700 radnika u tri španske fabrike, prethodno je najavio prestanak proizvodnje automobila na pogon na sva četiri točka kao i industrijskih vozila u fabrici u Barseloni. Poslednjih meseci, više proizvođača automobila je pokazalo interesovanje za povećanje proizvodnih kapacatiteta u Španiji, među kojima i Volkswagen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik