Nokia otpušta još 4.000 radnika

Bez autora
Feb 09 2012

Finska kompanija Nokia saopštila je danas da će ukinuti još 4.000 radnih mesta u Finskoj, Meksiku i Mađarskoj kako bi smanjila troškove u borbi protiv jake konkurencije na tržištu pametnih telefona. Nokia je u saopštenju navela da će se ove godine radna mesta ukidati u etapama. Ova otpuštanja deo su plana o otpuštanju 7.000 radnih mesta koju je kompanija najavila prošle godine, kada je najavila i zatvaranje pogona u Rumuniji.Međutim, Nokia neće zatvoriti fabrike u Komaronu u Mađarskoj, Tejnosi u Meksiku i Salou u Finskoj, koje će fokusirati na snabdevanje tržišta u Evropi i Americi.

Nokia otpušta još 4.000 radnikaFinska kompanija Nokia saopštila je danas da će ukinuti još 4.000 radnih mesta u Finskoj, Meksiku i Mađarskoj kako bi smanjila troškove u borbi protiv jake konkurencije na tržištu pametnih telefona.

Nokia je u saopštenju navela da će se ove godine radna mesta ukidati u etapama. Ova otpuštanja deo su plana o otpuštanju 7.000 radnih mesta koju je kompanija najavila prošle godine, kada je najavila i zatvaranje pogona u Rumuniji.

Međutim, Nokia neće zatvoriti fabrike u Komaronu u Mađarskoj, Tejnosi u Meksiku i Salou u Finskoj, koje će fokusirati na snabdevanje tržišta u Evropi i Americi.

U januaru, Nokia je saopštila da je u poslednjem kvartalu prošle godine prodaja pametnih telefona pala za 23 posto, dok je neto prihod pao za 20 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik