"Nokija Simens" u pregovorima o uslovima otpuštanja

Bez autora
Jan 31 2012

Poznati proizvođač opreme za mobilnu telefoniju, finsko-nemačka kompanija "Nokija Simens netvorks" saopštila je danas da će ranije najavljeni program restukturiranja podrazumevati ukidanje 2.900 radnih mesta u nemačkom "Simensu" i 1.200 u finskoj "Nokiji".Ta kompanija je saopštila da je počela pregovore sa lokalnim predstavnicima u cilju smanjenja broja zaposlenih u osam evropskih zemalja gde, kako je objavila u novembru, treba da ukine 17.000 radnih mesta.

"Nokija Simens" u pregovorima o uslovima otpuštanjaPoznati proizvođač opreme za mobilnu telefoniju, finsko-nemačka kompanija "Nokija Simens netvorks" saopštila je danas da će ranije najavljeni program restukturiranja podrazumevati ukidanje 2.900 radnih mesta u nemačkom "Simensu" i 1.200 u finskoj "Nokiji".

Ta kompanija je saopštila da je počela pregovore sa lokalnim predstavnicima u cilju smanjenja broja zaposlenih u osam evropskih zemalja gde, kako je objavila u novembru, treba da ukine 17.000 radnih mesta.

"Razgovori se tiču 1.200 od 6.900 zaposlenih u Finskoj i 2.900 od 9.100 zaposlenih u Nemačkoj," rekao je portparol ove kompanije za AFP, potvrđujući da su predstavnici zaposlenih danas bili obavešteni o predloženim smanjenjima.

Predstavnici zaposlenih u kompaniji su takođe trebali da dobiju zvanične informacije o restrukturiranju osoblja u Belgiji, Danskoj, Holandiji, Poljskoj, Španiji i Velikoj Britaniji, dodao je portparol ove kompanije.

"Nokija Simens", koji je imao 74,000 zaposlenih širom sveta, objavio je u novembru planove smanjenja svoje globalne radne snage za oko 17,000 do kraja 2013, dodavši da taj plan restrukturiranja ima za cilj smanjenje godišnjih troškova za milijardu evra u poređenju sa izdacima u 2011.

- Ova planirana smanjenja su za žaljenje, ali su neophodna, a naš cilj je da ih realizujemo na fer i odgovoran način - saopštio je izvršni direktor Rajev Suri u trenutku kada su smanjenja bila prvi put objavljena u novembru.

Kompanija je u Finskoj, u svom saopštenju, istakla da bi zvanični pregovori trebalo da počnu 8. februara, i da će biti uvedena prekvalifikacija radnika, raspoređivanje na druga radna mesta i programi podrške preduzetništvu, kako bi se ublažile posledice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik