Novi "ford mustang" u Los Anđelesu

Bez autora
Nov 16 2011

Ford je ove nedelje na Salonu automobila u Los Anđelesu predstaviti redizajniranu verziju aktuelne generacije jednog od najčuvenijih modela na svetu - "mustanga". Prodaja na američkom tržištu počinje u januaru naredne godine, a "mustang" ataktivnijim i snažnijim prednjim delom sa novom maskom hladnjaka, svetlima, spojlerom, pragovima.Takođe, blago je doterana i unutrašnjost, dok je najveće promene doživela instrument tabla. Osnovnu verziju "ford mustanga" i dalje pokreće 3,7-litarski V6 sa 305 konjskih snaga.

Novi "ford mustang" u Los AnđelesuFord je ove nedelje na Salonu automobila u Los Anđelesu predstaviti redizajniranu verziju aktuelne generacije jednog od najčuvenijih modela na svetu - "mustanga".

Prodaja na američkom tržištu počinje u januaru naredne godine, a "mustang" ataktivnijim i snažnijim prednjim delom sa novom maskom hladnjaka, svetlima, spojlerom, pragovima... Takođe, blago je doterana i unutrašnjost, dok je najveće promene doživela instrument tabla.

Osnovnu verziju "ford mustanga" i dalje pokreće 3,7-litarski V6 sa 305 konjskih snaga. Dalje, pod haubom "mustanga GT" nalazi se petolitarski V8 sa 420 KS, koji kod modela "mustang bos 302" razvija 444 KS. Na kraju, najsnažniji "mustang šelbi GT 500" ima 5,8-litarski V8 sa 650 KS (812 Nm maksimalnog obrtnog momenta), što je više snage od, recimo, "korvete ZR1" i "ferarija 458 italija".

Kao standard se ugrađuje šestostepeni manuelni menjač, a kupcima se kao opcija nudi i šestostepeni automatski sa "selekt šift" funkcijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik