Novi, stroži, propisi za aviokompanije

Bez autora
Dec 02 2010

Američka administracija je donela odluku da svih 197 aviokompanija koje lete za SAD moraju da daju na uvid lične podatke svojih putnika, kako bi se proverilo da li se nalaze na listi terorista.Vlada na taj način zaokružuje preporuke iz vremena posle napada 11. septembra 2001. godine, što je bilo odlagano zbog brige o narušavanju privatnosti i prošlo je tri verzije dok nije odobreno. Time će se, takođe, smanjiti mogućnost da dođe do pogrešnog identifikovanja putnika kao terorista.

Novi, stroži, propisi za aviokompanijeAmerička administracija je donela odluku da svih 197 aviokompanija koje lete za SAD moraju da daju na uvid lične podatke svojih putnika, kako bi se proverilo da li se nalaze na listi terorista.

Vlada na taj način zaokružuje preporuke iz vremena posle napada 11. septembra 2001. godine, što je bilo odlagano zbog brige o narušavanju privatnosti i prošlo je tri verzije dok nije odobreno.

Time će se, takođe, smanjiti mogućnost da dođe do pogrešnog identifikovanja putnika kao terorista.

Ranije su aviokompanije bile u obavezi da upoređuju spisak putnika sa listom osumnjičenih terorista, ali su od podataka imale samo ime i prezime.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik