Opel ulaže 500 mil. € u Mađarsku

Bez autora
Sep 23 2010

Nemački proizvođač automobila Opel će uložiti 500 miliona evra u proširenje kapaciteta fabrike za izradu motora u zapadnoj Mađarskoj. Potpredsednik Opela Rajnald Hoben kaže da će u novim pogonima početi izrada tri nova benzinska i jednog dizel motora krajem 2012. godine.Širenjem fabrike u Sentgotardu obezbediće se 800 novih radnih mesta, pored sadašnjih 600, koliko ih Opel ima u Mađarskoj, a investicija će obezbediti do 3.000 radnih mesta Opelovim snabdevačima...

Opel ulaže 500 mil. € u MađarskuNemački proizvođač automobila Opel će uložiti 500 miliona evra u proširenje kapaciteta fabrike za izradu motora u zapadnoj Mađarskoj.

Potpredsednik Opela Rajnald Hoben kaže da će u novim pogonima početi izrada tri nova benzinska i jednog dizel motora krajem 2012. godine.

Širenjem fabrike u Sentgotardu obezbediće se 800 novih radnih mesta, pored sadašnjih 600, koliko ih Opel ima u Mađarskoj, a investicija će obezbediti do 3.000 radnih mesta Opelovim snabdevačima.

Opel, jedna od filijala američkog General Motorsa, počeo je da posluje u Sengotardu 1990. godine i ima 9,8 odsto udela na ukupnom mađarskom tržištu automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik