Opozvano 89.000 Minija

Bez autora
Jan 17 2012

BMW je opozvao oko 89.000 primeraka modela marke Mini u SAD zbog tehničkog problema koji može da dovede do izbijanja požara. U oktobru 2011. godine NHTSA je pokrenula istragu na automobilima proizvođača Mini, koji posluje u okviru BMW-a, nakon izveštaja da je zebeleženo 12 požara, uključujući pet u kojima su vozila uništena.U osam slučajeva, vatra je izbila kada su vozila bila parkirana i kada motor nije radio. Utvrđeno je da do požara može da dođe zbog pregrejanosti turbo punjača, kada oslabi napon u električnoj pumpi za vodu kojom se on hladi.

Opozvano 89.000 MinijaBMW je opozvao oko 89.000 primeraka modela marke Mini u SAD zbog tehničkog problema koji može da dovede do izbijanja požara, saopštila je američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA).

U oktobru 2011. godine NHTSA je pokrenula istragu na automobilima proizvođača Mini, koji posluje u okviru BMW-a, nakon izveštaja da je zebeleženo 12 požara, uključujući pet u kojima su vozila uništena.

U osam slučajeva, vatra je izbila kada su vozila bila parkirana i kada motor nije radio.

Utvrđeno je da do požara može da dođe zbog pregrejanosti turbo punjača, kada oslabi napon u električnoj pumpi za vodu kojom se on hladi, saopšteno je iz BMW-a.

Poziv na tehnički pregled odnosi se na različite modele Minija koji su proizvedeni od 2007. do 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik