Pad južnoafričke proizvodnje zlata

Bez autora
Mar 15 2010

Južna Afika je pala na četvrto mesto među vodećim svetskim proizvođačima zlata. Južnoafrička prizvodnja zlata smanjila se prošle godine za 5,8 proceneta, na ispod 205 tona. Kina, Australija i SAD sada drže tri čelne pozicije.Južna Afrika je tokom jednog veka bila najveći proizvodjač zlata na svetu ali je izgubila prvo mesto u korist Kine 2006. godine pošto su rezerve nekih južnoafričkih rudika bile iscrpljene. Zlato je drugi najveći izvozni proizvod Južne Afrike, posle platine. Prošle godine zemlja je od prodaje zlata zaradila 6,7 milijardi dolara.

Pad južnoafričke proizvodnje zlataJužna Afika je pala na četvrto mesto među vodećim svetskim proizvođačima zlata, saopštilo je danas Udrženje rudarske industrije u Johanesburgu.

Južnoafrička prizvodnja zlata smanjila se prošle godine za 5,8 proceneta, na ispod 205 tona. Kina, Australija i SAD sada drže tri čelne pozicije, kaže udruženje.

Južna Afrika je tokom jednog veka bila najveći proizvodjač zlata na svetu ali je izgubila prvo mesto u korist Kine 2006. godine pošto su rezerve nekih južnoafričkih rudika bile iscrpljene.

Zlato je drugi najveći izvozni proizvod Južne Afrike, posle platine. Prošle godine zemlja je od prodaje zlata zaradila 6,7 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik