“Peugeot Citroen” ostvario rekordnu prodaju

Bez autora
Jul 08 2010

Francuski automobilski gigant “PSA Peugeot Citroen” je po veličini rangiran na drugom mestu u Evropi, iza nemačke kompanije “Volkswagen”. Francuska kompanija je ostvarila prodaju od 1,86 miliona vozila u prvih šest meseci ove godine, što je povećanje za 16,9 posto u odnosu na isti period prošle godine.Globalno tržište automobila u istom periodu ojačalo je za 13 procenata. Rast je ostvaren zahvaljujući prodaji novih modela, udela tržišta u Kini i fokusiranjem na pitanja iz oblasti zaštite prirodne sredine...

“Peugeot Citroen” ostvario rekordnu prodajuFrancuski automobilski gigant “PSA Peugeot Citroen” je po veličini rangiran na drugom mestu u Evropi, iza nemačke kompanije “Volkswagen”.

Francuska kompanija je ostvarila prodaju od 1,86 miliona vozila u prvih šest meseci ove godine, što je povećanje za 16,9 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Globalno tržište automobila u istom periodu ojačalo je za 13 procenata.

Rast je ostvaren zahvaljujući prodaji novih modela, udela tržišta u Kini i fokusiranjem na pitanja iz oblasti zaštite prirodne sredine. Prodaja “Peugeot Citroena” izvan Evrope ima udeo od 36 posto, što je povećanje za dva procenta u odnosu na isti period prošle godine.

Kako je saopšteno, potvrđena je prognoza da će evropsko tržište automobila ove godine oslabiti za oko devet posto.

Očekuje se da će prodaja automobila u Kini, koja je premašila i prodaju u SAD, ove godine ostvariti dvocifren rast, a južnoameričko tržište jednocifren rast.

Francuski automobilski gigant “PSA Peugeot Citroen” će formirati novo zajedničko preduzeće u Kini, najvećem i najbrže rastućem svetskom automobilskom tržištu. Ugovor će biti potpisan sa kineskom automobilskom grupacijom “Čangan” radi zajedničke proizvodnje lakih vozila i putničkih automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik