Počinje proizvodnja "lade grante"

Bez autora
Jan 31 2012

Ruski AutoVaz, kod nas poznat pod imenom Lada planira da tokom februara započne sa proizvodnjom svog novog modela „granta“. Ovo je i zvanično potvrdio direktor AutoVaz-a Igor Komarov u nedavnoj izjavi tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.Nova „granta“ nastaje u saradnji sa Reno-Nisan grupacijom, biće bazirana na platformi aktuelnog „renoa talija“, a motori su benzinci od 1.6 litara. Ovo je samo prvi projekat u zajedničkoj saradnji, a ideja je da se u Rusiju uvede još modela baziranih na Reno-Nisan platformi.

Počinje proizvodnja "lade grante"Ruski AutoVaz, kod nas poznat pod imenom Lada planira da tokom februara započne sa proizvodnjom svog novog modela „granta“.

Ovo je i zvanično potvrdio direktor AutoVaz-a Igor Komarov u nedavnoj izjavi tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Nova „granta“ nastaje u saradnji sa Reno-Nisan grupacijom, biće bazirana na platformi aktuelnog „renoa talija“, a motori su benzinci od 1.6 litara. Ovo je samo prvi projekat u zajedničkoj saradnji, a ideja je da se u Rusiju uvede još modela baziranih na Reno-Nisan platformi. Inače, AutoVaz je prošlu godinu završio sa proizvedenih 630.000 vozila, a plan je da se u ovoj taj broj podigne na čak 750.000 automobila.

Da podsetimo, prodaja "lade grante" u Srbiji bi trebalo da počne sredinom naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik