Predstavljen projekat koji štedi 89 osto energije u radu servera

Bez autora
Nov 22 2011

Kompanija HP predstavila projekat za poslovanje firmi u klaud (cloud) sistemu pod nazivom Moonshot, koji omogućava smanjenje potrošnje serverske energije od 89 odsto i smanjenje troškova od 63 procenta. Projekat Moonshot takođe omogućava smanjenje potrebnog prostora od 94 odsto i smanjenje kompleksnosti rukovanja sistemom od 97 procenata.Projekat Moonshot je rezultat višegodišnjeg rada, istraživanja i iskustva koje HP poseduje u domenu pokretanja najvećih svetskih cloud infrastruktura.

Predstavljen projekat koji štedi 89 osto energije u radu serveraKompanija HP predstavila projekat za poslovanje firmi u klaud (cloud) sistemu pod nazivom Moonshot, koji omogućava smanjenje potrošnje serverske energije od 89 odsto i smanjenje troškova od 63 procenta.

Projekat Moonshot takođe omogućava smanjenje potrebnog prostora od 94 odsto i smanjenje kompleksnosti rukovanja sistemom od 97 procenata.

“Projekat Moonshot je rezultat višegodišnjeg rada, istraživanja i iskustva koje HP poseduje u domenu pokretanja najvećih svetskih cloud infrastruktura. HP Labs je u poslednjih 10 godina sprovodio obimno istraživanje u oblasti infrastrukture s malom potrošnjom energije i upravo je zato osmišljen projekat Moonshot, koji će podstaći napredak serverske tehnologije koja će koristi manje energije. Moonshot neće samo podići efikasnost data centara, već se očekuje i znatno niža upotreba energije, čak 89 odsto”, rekla je ESSN-menadžerka HP-a Ana Radošević.

Ona je takođe navela da je 75 odsto data centara starije od sedam godina i da klaud nije isto što i virtuelizacija poslovnog okruženja, kako se često misli, ali da je uprkos tome srpsko tržište spremno za Moonshot.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik