Prodaja kubanskih cigara ponovo raste

Bez autora
Jul 08 2010

Prodaja kubanskih cigara u ovoj godini, posle prošlogodišnjeg smanjenja povećana je za 7,7 posto. U praktično svim regionima sveta prodaja kubanskih cigara je do kraja maja beležila rast, koji je u globalu iznosio 4,3 posto, a ta tendencija je nastavljena i u junu.Izuzeci od ovog trenda su samo Španija i Grčka, u kojima ekonomske nevolje ograničavaju prodaju. Najveći rast plasmana cigara beleži se u azijsko-pacifičkom regionu, naročito u Kini, u kojoj se broj bogataša uvećava brže nego bilo gde u svetu.

Prodaja kubanskih cigara ponovo rasteProdaja kubanskih cigara u ovoj godini, posle prošlogodišnjeg smanjenja povećana je za 7,7 posto.

U praktično svim regionima sveta prodaja kubanskih cigara je do kraja maja beležila rast, koji je u globalu iznosio 4,3 posto, a ta tendencija je nastavljena i u junu. Izuzeci od ovog trenda su samo Španija i Grčka, u kojima ekonomske nevolje ograničavaju prodaju. Najveći rast plasmana cigara beleži se u azijsko-pacifičkom regionu, naročito u Kini, u kojoj se broj bogataša uvećava brže nego bilo gde u svetu.

Firma “Habanos”, ekskluzivni je distributer ovog proizvoda na međunarodnom tržištu. Iz te kompanije navode da porudžbine za cigare marke “beike” dvostruko nadmašuju ponudu. To je najbolja vrsta “koiba” cigara čija je proizvodnja ograničena, a prodaju se po najmanje 35 evra za komad.

Uprkos prošlogodišnjem padu plasmana, udeo “Habanosa” na međunarodnom tržištu povećao na 71 posto prodatih cigara i 85 posto vrednosti prodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik