Profit Filipsa 262 miliona evra

Bez autora
Jul 21 2010

Holandski elektronski gigant Filips je zabeležio u drugom tromesečju ove godine rast čistog, neto profita na 262 miliona evra. To je šestostruko više u odnosu na 45 miliona evra dobiti, koliko su ostvarili godinu dana ranije, saopštila je ta kompanija.Analitičari su očekivali da će najveći evropski proizvođač potrošne elektronike ostvariti neto profit od 239,8 miliona evra. Prodaja se u drugom tromesečju povećala za 18 odsto, na 6,19 milijardi evra sa 5,23 milijarde evra pre godinu dana. Analitičari su očekivali prodaju od 6,14 milijardi evra.

Profit Filipsa 262 miliona evraHolandski elektronski gigant Filips je saopštio da je zabeležio u drugom tromesečju ove godine rast čistog, neto profita na 262 miliona evra.

To je šestostruko više u odnosu na 45 miliona evra dobiti, koliko su ostvarili godinu dana ranije, saopštila je ta kompanija.

Analitičari su očekivali da će najveći evropski proizvođač potrošne elektronike ostvariti neto profit od 239,8 miliona evra.

Prodaja se u drugom tromesečju povećala za 18 odsto, na 6,19 milijardi evra sa 5,23 milijarde evra pre godinu dana. Analitičari su očekivali prodaju od 6,14 milijardi evra.

"Prodaja je bila posebno velika na tržištima u ekspanziji", izjavio je izvrsni direktor Filipsa Gerard Klajsterle i dodao da su ti poslovni rezultati Filipsa, između ostalog, ostvareni zahvaljujući smanjenju troškova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik