Proizvođač procesora AMD zatvara još 1.400 radnih mesta

Bez autora
Nov 06 2011

Američka multinacionalna kompanija "Advanced Micro Devices" (AMD), drugi po veličini proizvođač procesora posle "Intela", zatvoriće još 1.400 radnih mesta u narednih pet meseci. Početkom oktobra AMD je imao 12.000 zaposlenih, što znači da će biti otpušteno oko 12 procenata personala.Otpuštanje će pogoditi zaposlene u svim podružnicama, a bez posla će ostati kako radnici na nižim dužnostima, tako i menadžment kompanije. Zahvaljujući ukidanju radnih mesta i drugim promenama AMD računa da će 2012. godine uštedeti oko 200 miliona dolara.

Proizvođač procesora AMD zatvara još 1.400 radnih mestaAmerička multinacionalna kompanija "Advanced Micro Devices" (AMD), drugi po veličini proizvođač procesora posle "Intela", zatvoriće još 1.400 radnih mesta u narednih pet meseci.

Početkom oktobra AMD je imao 12.000 zaposlenih, što znači da će biti otpušteno oko 12 procenata personala.

Otpuštanje će pogoditi zaposlene u svim podružnicama, prenosi njujorška agencija Blumberg, precizirajući da će bez posla ostati kako radnici na nižim dužnostima, tako i menadžment kompanije.

Zahvaljujući ukidanju radnih mesta i drugim promenama AMD računa da će 2012. godine uštedeti oko 200 miliona dolara. Ova sredstva će se usmeriti u usavršavanje čipova sa niskom potrošnjom struje i servera procesora, ali i u osvajanje novih tržišta.

Procesori AMD se prvenstveno koriste u kompjuterima i serverima. Ova američka kompanija skoro da nije prisutna na tržištu tablet računara i smartfona.

Rastuća popularnost mobilnih uređaja i pad tražnje kompjutera doneli su AMD ozbiljne finansijske poteškoće.

Kako bi smanjio troškove, ovaj proizvođač procesora je i ranije zatvarao radna mesta. Tako je od 2008. do 2009. godine bez posla ostalo oko 3.300 radnika AMD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik