Prvi rast Tojotine proizvodnje ove godine

Bez autora
Sep 29 2011

Japanska korporacija Tojota objavila je u sredu da je njena proizvodnje u fabrikama širom sveta prvi put ove godine počela da raste. Najveći japanski proizvodjač automobila je u avgustu proizveo 626.817 vozila, 10,6 odsto više nego u istom mesecu prošle godine. Tojota je navela da joj je proizvodnja porasla i u fabrikama u Japanu, i u svetu, kao rezultat rasta izvoza.I Tojotin rival Nisan je objavio dobre avgustovske rezultate: proizveo je 385.112 vozila, 24 odsto više nego avgusta 2010, zahvaljujući rastu proizvodnje u inostranstvu. Nisanova proizvodnja u Japanu je u avgustu opala 2,5 odsto.

Prvi rast Tojotine proizvodnje ove godineJapanska korporacija Tojota objavila je u sredu da je njena proizvodnje u fabrikama širom sveta prvi put ove godine počela da raste.

Najveći japanski proizvodjač automobila je u avgustu proizveo 626.817 vozila, 10,6 odsto više nego u istom mesecu prošle godine. Tojota je navela da joj je proizvodnja porasla i u fabrikama u Japanu, i u svetu, kao rezultat rasta izvoza.

I Tojotin rival Nisan je objavio dobre avgustovske rezultate: proizveo je 385.112 vozila, 24 odsto više nego avgusta 2010, zahvaljujući rastu proizvodnje u inostranstvu. Nisanova proizvodnja u Japanu je u avgustu opala 2,5 odsto.

Honda, treći veliki japanski proizvodjač, i dalje medjutim beleži pad proizvodnje. U avgustu je u pogonima širom sveta proizvela 261.524 vozila, 9,3 odsto manje nego godinu dana ranije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik