Raste prodaja "Mercedesove" robne marke "Smart"

Bez autora
Oct 04 2010

Mali gradski "Mercedesov" automobil "smart", koji je ugledao svetlost dana pre petnaestak godina, uprkos čestim kritikama, obezbedio je prodaju 1,2 miliona komada i nalazi se na drumovima 43 zemlje sa pet kontinenata.Malo vozilo iz Štutgarta, za koje kritičari kažu da se takav automobil ne može uzeti ozbiljno, dobio je tehničke inovacije i svežiji izgled i sada se lakše može voziti u zonama sa ograničenom brzinom. "Smart" je u Nemačkoj sasvim zaživeo, ali kao drugi automobil u kući.

Raste prodaja "Mercedesove" robne marke "Smart"Mali gradski "Mercedesov" automobil "smart", koji je ugledao svetlost dana pre petnaestak godina, uprkos čestim kritikama, obezbedio je prodaju 1,2 miliona komada i nalazi se na drumovima 43 zemlje sa pet kontinenata.

Malo vozilo iz Štutgarta, za koje kritičari kažu da se takav automobil ne može uzeti ozbiljno, dobio je tehničke inovacije i svežiji izgled i sada se lakše može voziti u zonama sa ograničenom brzinom, prenosi "Dojče vele" i ističe da je "smart" u Nemačkoj sasvim zaživeo, ali kao drugi automobil u kući.

Tehničke performanse ne zaostaju za mnogim većim i skupljim automobilima, tvrde stručnjaci navodeći da je maksimalna potrošnja benzina 4,5 litara, vozilo ima 500 kubika i 45 konjskih snaga, s šest brzina i poluatomatski menjač.

Novi modeli su moćniji, jači i brži , iako se proizvode sa motorima koji imaju najmanju emisiju ugljen-dioskida među svim automobilima. Primera radi, "frizirani smart" u izradi "Brabusa" ima 102 konjske snage i može da razvije brzinu od 100 kilometara na sat za manje od devet sekundi. Međutim, dok taj model košta više od 15.000 evra, takvi polovni automobili u osnovnoj "Mercedesovoj" varijanti u Nemačkoj se mogu nabaviti već za 3.000 evra. Nešto noviji modeli, stari do četiri godine, koštaju od četiri do sedam hiljada evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik