Rekordna prodaja Svoča od 6 mlrd. $

Bez autora
Jan 11 2012

"Svoč" je saopštio da je po prvi put u godišnjoj prodaji premašio sedam milijardi švajcarskih franaka uprkos negativnom uticaju snažne domaće valute. Prema fiksnom deviznom kursu, prodaja je u prošloj godini skočila za 21,7 odsto na 7,1 milijardu švajcarskih franaka (5,9 milijardi dolara).Međutim, koristeći trenutni devizni kurs za odražavanje snažnog rast švajcarskog franka u prethodnoj godini, prodaja je opala za 10,8 odsto. Kompanija očekuje da 2012. bude godina "velikih izazova", ali je rekla da je "sigurna u generisanje rasta kvaliteta".

Rekordna prodaja Svoča od 6 mlrd. $"Svoč" je saopštio da je po prvi put u godišnjoj prodaji premašio sedam milijardi švajcarskih franaka uprkos negativnom uticaju snažne domaće valute.

Prema fiksnom deviznom kursu, prodaja je u prošloj godini skočila za 21,7 odsto na 7,1 milijardu švajcarskih franaka (5,9 milijardi dolara), saopštio je "Svoč".

Međutim, koristeći trenutni devizni kurs za odražavanje snažnog rast švajcarskog franka u prethodnoj godini, prodaja je opala za 10,8 odsto.

Kompanija očekuje da 2012. bude godina "velikih izazova", ali je rekla da je "sigurna u generisanje rasta kvaliteta", prenela je agencija AFP.

"Snažne marke te kompanije su zabeležile izuzetan rast i to ne samo u Kini već i u svim drugim regionima i u svim cenovnim segmentima" , saopštio je Svoč.

Kompanija je saopštila da uprkos negativnim posledicama deviznog kursa, ona očekuje "dobar" neto i operativni profit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik