"Reno-Nisan" investira u Brazil 1,8 milijardi dolara

Bez autora
Oct 06 2011

Francuska kompanija “Reno-Nisan” investira u proširenje fabrike u Brazilu 285 miliona dolara (213,69 miliona evra). Cilj investicija je povećanje kapaciteta fabrike u mestu Kuritiba, gde se proizvode vozila marke “reno”, na 380.000 automobila godišnje do 2013. godine.Šef kompanije “Reno-Nisan motor” Karlos Gosn je trenutno u Brazilu da bi zvanično otvorio radove na proširenju fabrike, koja bi zajedno sa izgradnjom nove fabrike u Braziliji trebalo da poveća udeo kompanije na najvećem tržištu Latinske Amerike na 13 odsto do 2016. godine.

"Reno-Nisan" investira u Brazil 1,8 milijardi dolaraFrancuska kompanija “Reno-Nisan” investira u proširenje fabrike u Brazilu 285 miliona dolara (213,69 miliona evra), saopštio je izvor u “Renou”.

Cilj investicija je povećanje kapaciteta fabrike u mestu Kuritiba, gde se proizvode vozila marke “reno”, na 380.000 automobila godišnje do 2013. godine.

Šef kompanije “Reno-Nisan motor” Karlos Gosn je trenutno u Brazilu da bi zvanično otvorio radove na proširenju fabrike, koja bi zajedno sa izgradnjom nove fabrike u Braziliji trebalo da poveća udeo kompanije na najvećem tržištu Latinske Amerike na 13 odsto do 2016. godine.

Trenutno “Reno-Nisan” na brazilskom tržištu ima udeo od 6,5 procenata, preneo je Rojters.

Početkom sedmice Gosn je objavio da “Reno” i “Nisan” ulažu u izgradnju nove fabrike 1,5 milijardi dolara u mestu Resende, oko 90 kilometara od Rio de Žaneira, koja bi trebalo da proizvodi male automobile marke “nisan”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik