"Reno" za 3.000 evra

Bez autora
Feb 13 2012

Francuski "Reno" najavio je da će jeftino vozilo čija bi se cena kretala oko 3.000 evra razvijati specijalno za tržišta u usponu. Zvanični predstavnici kompanije objavili su ranije da je "Reno" pripremio plan prema kome bi se na tržištu nadmetao sa nemačkim autokompanijama u svim segmentima, ostavljajući jeftinije verzije kola rumunskoj filijali "Dačija".Kompanija ipak nije dala detalje razvoja novog modela koji će se izrađivati po sistemu "niskih troškova" niti kada će se takvo vozilo pojaviti na tržištu.

"Reno" za 3.000 evraFrancuski "Reno" najavio je da će jeftino vozilo čija bi se cena kretala oko 3.000 evra razvijati specijalno za tržišta u usponu, objavio je internet portal "Inautonjuz".

Zvanični predstavnici kompanije objavili su ranije da je "Reno" pripremio plan prema kome bi se na tržištu nadmetao sa nemačkim autokompanijama u svim segmentima, ostavljajući jeftinije verzije kola rumunskoj filijali "Dačija".

Kompanija ipak nije dala detalje razvoja novog modela koji će se izrađivati po sistemu "niskih troškova" niti kada će se takvo vozilo pojaviti na tržištu.

Predsednik "Renoa" Karlos Gon, međutim, rekao je da će kompanija izrađivati novi jeftini modela za tržišta u usponu, čija će cena biti 3.000 evra. Gon je tu izjavu dao minule sedmice na otvaranju nove fabrike u Maroku.

Francuski "Tribin" naveo je da je Gon razgovarao iza ztvorenih vrata o lansiranju novog jeftinog automobila, ali uprava "Renoa" to još nije zvanično potvrdila.

Budući automobil trebalo bi da se ponudi na tržištima u usponu kao što su Indija, Južna Amerika, Afrika. Zanimljivo je da se u tim planovima ne pominje Evropa zbog njenih visokih standarda bezbednosti. Novi jeftini model koji će nositi "Renoov" logo neće se pojaviti na tržzištu pre 2016 godine, procenjuju analitičari.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik