Rusija i Kina potpisale sporazum od 8,5 milijardi dolara

Bez autora
Nov 24 2010

Rusija i Kina potpisale su sporazume u vrednosti od 8,5 milijardi dolara, pre svega u sektoru bankarstva i rudarstva. Ukupno 19 sporazuma je potpisano u okviru posete Rusiji, uključujući i one dogovorene juče tokom razgovora s premijerom Vladimirom Putinom.Ruski gigant za preradu aluminijuma Rusal danas je saopštio da je potpisao sporazum o kupovini 33 posto kineske grupe Šenzen Nort Investments, koja se bavi trgovinom aluminijumom. Rusal će formirati i zajedničko preduzeća s državnom kompanijom Norinkom koje će se baviti proizvodnjom leguri aluminijuma.

Rusija i Kina potpisale sporazum od 8,5 milijardi dolaraRusija i Kina potpisale su sporazume u vrednosti od 8,5 milijardi dolara, pre svega u sektoru bankarstva i rudarstva.

Ukupno 19 sporazuma je potpisano u okviru posete Rusiji, uključujući i one dogovorene juče tokom razgovora s premijerom Vladimirom Putinom.

Ruski gigant za preradu aluminijuma Rusal danas je saopštio da je potpisao sporazum o kupovini 33 posto kineske grupe Šenzen Nort Investments, koja se bavi trgovinom aluminijumom.

Rusal će formirati i zajedničko preduzeća s državnom kompanijom Norinkom koje će se baviti proizvodnjom leguri aluminijuma.

Ruska investiciona banka Metropol najavila je potpisivanje sporazuma s kineskom grupom Metallurgical Corporation of China o otvaranju rudnika uglja u istočnom Sibiru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik