Ruski državni dug biće 5,3% BDP-a

Bez autora
Apr 14 2010

Rusija planira da do 2012. godine poveća visinu državnog duga na 5,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), sa 2,9 odsto u prošloj godini. Visina domaćeg duga će za dve godine narasti na 8,8 odsto, sa 5,3 procenta u 2009. godini, objavljeno je u memorandumu za plasman ruskih evroobveznica.Rusija planira da do 2012. godine poveća visinu državnog duga na 5,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), sa 2,9 odsto u prošloj godini. Visina domaćeg duga će za dve godine narasti na 8,8 odsto, sa 5,3 procenta u 2009. godini, objavljeno je u memorandumu za plasman ruskih evroobveznica.

Ruski državni dug biće 5,3% BDP-aRusija planira da do 2012. godine poveća visinu državnog duga na 5,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), sa 2,9 odsto u prošloj godini.

Visina domaćeg duga će za dve godine narasti na 8,8 odsto, sa 5,3 procenta u 2009. godini, objavljeno je u memorandumu za plasman ruskih evroobveznica.

Rusija planira da do 2012. godine poveća visinu državnog duga na 5,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), sa 2,9 odsto u prošloj godini.

Visina domaćeg duga će za dve godine narasti na 8,8 odsto, sa 5,3 procenta u 2009. godini, objavljeno je u memorandumu za plasman ruskih evroobveznica.

Rusko ministarstvo finansija će iduće nedelje plasirati državne obveznice u Njujorku. Ovogodisnji limit za emisiju državnih obveznica je 17,8 milijardi dolara, a visina prve tranše biće u granicama od tri do pet milijardi dolara.

Rusija je u isto vreme upozorila kupce njenih evroobveznica na rizike vezane za pad cena nafte, spoljne škokove i slabljenje rublje. U memorandumu se takodje ukazuje da je "ruska ekonomija veoma osetljiva na spoljne potrese, koji mogu bitno da utiču na finansijsko tržište i vrednost obeznica".

U memorandumu se navodi da bi "pad vrednosti rublje u odnosu na dolar i druge osnovne valute, mogao negativno da se odrazi na finansijsko stanje Rusije, kao i sposobnost zemlje da povećava svoju zaduženost".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik