Ruski "Windows" u 2012. godine

Bez autora
Sep 20 2010

Ruska verzija "Windows"-a mogla bi da počne da radi tokom 2012. godine. Tu platformu u početku će koristiti samo zaposleni u državnim sulžbama.Očekuje se da cena, po kojoj će korisnici moći da "skidaju" programska rešenja na ruskoj veziji "Windows"-a, neće biti velika i da će deo tog novca biti direktno usmeravan programerima. To bi trebalo znatno da skrati lanac od razrade do uvođenja i ubrzanog razvoja novih informativnih tehnologija u Rusiji.

Ruski Ruska verzija "Windows"-a mogla bi da počne da radi tokom 2012. godine, izjavio je federalni ministar za komunikacije i veze Igor Ščegoljev.

On je rekao, prilikom susreta i razgovora sa domaćim programerima, da će tu platformu u početku koristiti samo zaposleni u državnim službama.

Očekuje se da cena, po kojoj će korisnici moći da "skidaju" programska rešenja na ruskoj veziji "Windows"-a, neće biti velika i da će deo tog novca biti direktno usmeravan programerima.

To bi, prema rečima Ščegoljeva, trebalo znatno da skrati lanac od razrade do uvođenja i ubrzanog razvoja novih informativnih tehnologija u Rusiji.

U Rusiji se, inače, o stvaranju nacionalnog operativnog sistema govori već nekoliko godina, a do sada je osnovan IT holding "Serius" u čiji sastav je ušlo i novo preduzeće koje će konkretno voditi sve poslove usmerene na stvaranje nacionalne programske platforme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik