Saab prodaje 100 automobila iz muzeja zbog bankrota

Bez autora
Jan 17 2012

Osim što će bankrot slavne švedske marke automobila SAAB dovesti do toga da će svet automobilizma izgubiti jedan od brendova koji je pravio najpouzdanije i najoriginalnije modele, finansijski fijasko dovešće i do rasturanja istorijske zbirke vozila iz muzeja u Trolhatanu.Nedavno je švedska advokatska kompanija zadužena za rukovođenje likvidacijom SAAB-a objavila rasprodaju 100 klasičnih automobila, koji su godinama činili postavku muzeja ovog brenda.

Saab prodaje 100 automobila iz muzeja zbog bankrotaOsim što će bankrot slavne švedske marke automobila SAAB dovesti do toga da će svet automobilizma izgubiti jedan od brendova koji je pravio najpouzdanije i najoriginalnije modele, finansijski fijasko dovešće i do rasturanja istorijske zbirke vozila iz muzeja u Trolhatanu.

Nedavno je švedska advokatska kompanija zadužena za rukovođenje likvidacijom SAAB-a objavila rasprodaju 100 klasičnih automobila, koji su godinama činili postavku muzeja ovog brenda.

Veoma retka kolekcija već sadrži neke automobile koji su u privatnom vlasništvu, a nalaze se u muzeju kao deo postavke, dok će drugi biti veliki mamac za kolekcionare, kao što je, recimo prvi, ručno izrađeni prototip iz 1946. godine, ili čuveni "aero-X koncept" iz 2006. godine.

Među automobilima za prodaju nalazi se i model "900 turbo" iz 1981. godine koji je korišćen u filmu o Džejmsu Bondu, kao i prototip "9-6X", baziran na Subaruovoj "trajbeki".

Advokatska kuća "Delfaj" prima ponude do petka, posle čega će početi konačno rasturanje neprocenjive kolekcije SAAB-ova...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik