Samsung "nokautirao" Apple

Bez autora
Oct 31 2011

Zahvaljujući sjajnoj prodaji modela Galaxy S II sa Android operativnim sistemom, prodaja Samsungovih modela u svetu je prešišala prodaju iPhona, a Samsung je postao "broj jedan" na tržištu smartphonova. Korejska kompanija objavila je podatke za treći kvartal 2011, koji pokazuju rekordnu prodaju njenih smartphone modela.Podaci Strategy Analyticsa pokazuju da Samsung drži 23,8 odsto tržišta pametnih telefona, sa 27,8 miliona isporuka, dok Apple zauzima 14,6 odsto tržišta sa 17,1 milion isporuka.

Samsung "nokautirao" AppleZahvaljujući sjajnoj prodaji modela Galaxy S II sa Android operativnim sistemom, prodaja Samsungovih modela u svetu je prešišala prodaju iPhona, a Samsung je postao "broj jedan" na tržištu smartphonova.

Korejska kompanija objavila je podatke za treći kvartal 2011, koji pokazuju rekordnu prodaju njenih smartphone modela.

Podaci Strategy Analyticsa pokazuju da Samsung drži 23,8 odsto tržišta pametnih telefona, sa 27,8 miliona isporuka, dok Apple zauzima 14,6 odsto tržišta sa 17,1 milion isporuka.

Ovo, naravno, dolazi kao sjajna vest u pravom trenutku za azijskog giganta, u jeku pravnog "natezanja" sa rivalskom kompanijom Apple. Ali, nema sumnje da će podaci o prodaju navesti suparnika iz Kupertina da dodatno zaoštri sudsku bitku u pokušaju da spreči prodaju Samsungovih tableta i smartphonova iz Galaxy palete.

"Samsungov uspon rezultat je elegantnog dizajna u kombinaciji sa popularnim Android operativnim sistemom", zaključuju u Strategy Analyticsu.

Ipak, s obzirom na to da prodaja iPhona 4S sjajno ide, pitanje je koliko dugo će Samsung uspeti da zadrži prvu poziciju, naročito ako se ima u vidu da je 64 odsto korisnika BlackBerry modela koji su odlučili da nakon nedavnih problema promene telefon izjavila da će se odlučiti za iPhone.

Ipak, iz ove bitke titana Samsung zapravo ne može da izađe poražen, jer upravo ova kompanija izrađuje komponente za Apple, prenosi portal Digital Trends.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik