“Samsung” ostvario rekordan kvartalni profit

Bez autora
Oct 28 2012

Kompanija “Samsung Electronics”, najveći svetski proizvođač mobilnih telefona i televizora, saopštio je da je ostvario rekordni profit u trećem kvartalu zahvaljujući, pre svega, jakoj prodaji pametnih telefona iz serije “Galaxy”.Neto profit je dostigao čak 5,9 milijardi dolara, što je skok od 91 posto u odnosu na godinu ranije, dok su poslovni prihodi iznosili 47,7 milijardi dolara, što je skok od 26 posto.

“Samsung” ostvario rekordan kvartalni profitKompanija “Samsung Electronics”, najveći svetski proizvođač mobilnih telefona i televizora, saopštio je da je ostvario rekordni profit u trećem kvartalu zahvaljujući, pre svega, jakoj prodaji pametnih telefona iz serije “Galaxy”.

Neto profit je dostigao čak 5,9 milijardi dolara, što je skok od 91 posto u odnosu na godinu ranije, dok su poslovni prihodi iznosili 47,7 milijardi dolara, što je skok od 26 posto.

Pored snažne prodaje pametnih telefona i proizvodnja ekranskih panela osetno je poboljšala profitabilnost i prodaju.

Uprkos tome, rastuća konkurencija i pravni sukob sa kompanijom “Apple” povećavaju zabrinutost oko budućih performansi.

Kako je istakao Lee Sun-Tae, analitičar iz NH Investment & Securities, postoje sumnje da će zarada “Samsung-a” ove godine dostići svoj vrhunac nakon čega se može očekivati stagnacija ili blago slabljenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik