“Siemens” otpušta 4.200 radnika

Bez autora
Sep 21 2010

Nemačka kompanija “Siemens” najavila je da će od 1. oktobra širom sveta otpustiti 4.200 radnika iz Ogranka informatičko-tehnoloških rešenja (SIS). Najava otpuštanja u ovoj kompaniji objavljena je ranije, ali je sada potvrđeno da je neizbežno ukidanje radnih mesta.Samo u Nemačkoj biće otpušteno 2 000 radnika “Siemensa”. SIS je naišao na neprilike usled snažne konkurencije na informatičko-tehnološkom polju, ali su se oporavili drugi ogranci “Siemensa”, koji se bave izvozom turbina, vozova i bolničke opreme.

“Siemens” otpušta 4.200 radnikaNemačka kompanija “Siemens” najavila je da će od 1. oktobra širom sveta otpustiti 4.200 radnika iz Ogranka informatičko-tehnoloških rešenja (SIS).

Najava otpuštanja u ovoj kompaniji objavljena je ranije, ali je sada potvrđeno da je neizbežno ukidanje radnih mesta. Samo u Nemačkoj biće otpušteno 2 000 radnika “Siemensa”.

SIS je naišao na neprilike usled snažne konkurencije na informatičko-tehnološkom polju, ali su se oporavili drugi ogranci “Siemensa”, koji se bave izvozom turbina, vozova i bolničke opreme.

Prodaja SIS-a, koji pomaže u kompjuterizaciji klijenata, tokom protekle godine je opala za četvrtinu. U kvartalu koji je okončan u junu, SIS je prijavio gubitke od 81 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik