Siromašni bez kamate

Bez autora
Dec 25 2011

Međunarodni monetarni fond je saopštio da će zadržati kamatnu stopu na zajmove za najsiromašnije zemlje na svetu, na nivou od nula odsto još godinu dana. Produženje te kamatne stope, koja je 2009. godine po prvi put od formiranja MMF snižena na nulu, usledilo je automatski, s obzirom da nije bilo protivljenja tom predlogu koji je dat u novembru.Kamatna stopa se zadržava na tako niskom nivou "s obzirom na velike pretnje svetskim ekonomskim izgledima", navedeno je u novembarskom predlogu za produženje važenja nulte kamatne stope. Oko 80 od 187 članica MMF-a može imati koristi od te niske kamatne stope, po kojoj sada dobija kredite 25 zemalja sveta, većinom u Africi.

Siromašni bez kamateKamatna stopa na zajmove za najsiromašnije zemlje na svetu ostaje na nivou od nula odsto još godinu dana, odlučio MMF.

Međunarodni monetarni fond je saopštio da će zadržati kamatnu stopu na zajmove za najsiromašnije zemlje na svetu, na nivou od nula odsto još godinu dana.

Produženje te kamatne stope, koja je 2009. godine po prvi put od formiranja MMF snižena na nulu, usledilo je automatski, s obzirom da nije bilo protivljenja tom predlogu koji je dat u novembru, ukazao je portparol te glavne svetske finansijske institucije.

Kamatna stopa se zadržava na tako niskom nivou "s obzirom na velike pretnje svetskim ekonomskim izgledima", navedeno je u novembarskom predlogu za produženje važenja nulte kamatne stope, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Oko 80 od 187 članica MMF-a može imati koristi od te niske kamatne stope, po kojoj sada dobija kredite 25 zemalja sveta, većinom u Africi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik