"Škoda" na struju stiže 2014.

Bez autora
Jan 16 2012

Češki proizvođač automobila "Škoda" želi da napravi svoj prvi automobil na električni pogon 2014. godine. "Škoda" od prošle godine na češkim putevima testira automobil na električni pogon pod nazivom "oktavija E lajn". Automobil je dokaz naše tehnološke kompetencije u ostvarivanju plana proizvodnje vozila na električni pogon i predstavlja prekretnicu u našoj strategiji održivog razvoja, a novo vozilo verovatno će biti mali gradski automobil."Oktavija grin E lajn" koristi litijumski akumulator od 315 kilograma, sa kojim je moguće preći oko 150 kilometara."Škoda" je u vlasništvu nemačke grupacije "Folksvagen".

"Škoda" na struju stiže 2014.Češki proizvođač automobila "Škoda" želi da napravi svoj prvi automobil na električni pogon 2014. godine, izjavio je predsednik upravnog odbora kompanije Vinfrid Valand.

Valand je naveo da "Škoda" od prošle godine na češkim putevima testira automobil na električni pogon pod nazivom "oktavija E lajn".

"Automobil je dokaz naše tehnološke kompetencije u ostvarivanju plana proizvodnje vozila na električni pogon i predstavlja prekretnicu u našoj strategiji održivog razvoja", ukazao je Valand, dodajući da će novo vozilo verovatno biti mali gradski automobil.

"Oktavija grin E lajn" koristi litijumski akumulator od 315 kilograma, sa kojim je moguće preći oko 150 kilometara.

"Škoda" je u vlasništvu nemačke grupacije "Folksvagen".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik