Smanjen rejting najvećih francuskih banaka

Bez autora
Dec 11 2011

Međunarodna agencija za kreditne rejtinge Mudis smanjila je danas za jedan stepen rejtinge tri najveće francuske banke, što je posledica njihovih problema sa obezbeđivanjem sredstava za kreditiranje. Rejting banaka Kredi agrikol i BNP Paribas smanjen je sa AA2 na AA3, dok je banci Sosijete ženeral rejting sa AA3 smanjen na A1.To je drugi put u poslednja tri meseca da je agencija Mudis za jedan stepen smanjila rejtinge bankama Kredi agrikol i Sosijete ženeral.

Smanjen rejting najvećih francuskih banakaMeđunarodna agencija za kreditne rejtinge Mudis smanjila je danas za jedan stepen rejtinge tri najveće francuske banke, što je posledica njihovih problema sa obezbeđivanjem sredstava za kreditiranje.

Rejting banaka Kredi agrikol i BNP Paribas smanjen je sa AA2 na AA3, dok je banci Sosijete ženeral rejting sa AA3 smanjen na A1.

To je drugi put u poslednja tri meseca da je agencija Mudis za jedan stepen smanjila rejtinge bankama Kredi agrikol i Sosijete ženeral.

"Sve tri banke imaju znatno manje mogućnosti za kreditiranje nego ranije, a smanjena im je i likvidnost. Što je još gore, ni perspektiva nije dobra, pa postoji realna mogućnost da im rejting bude dodatno smanjen", navodi se u obrazloženju Mudisa.

Očekuje se, ipak, da te tri banke, kao i ostale u Evropi, počnu da se oporavljaju posle jučerašnje najave Evropske centralne banke da će smanjiti kamate, što bi trebalo da obezbedi dodatna sredstva za kreditiranje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik