S&P zadržao vrhunski rejting Britanije

Bez autora
Oct 03 2011

Agencija za kreditni rejting "Standard end Purs" (S&P) saopštila je danas da je zadržala vrhunski rejting Britanije od AAA uz stabilnu prognozu, uprkos lošim izgledima za rast i slabom stanju privrede. S obzirom na stabilnu prognozu, S&P ne očekuje da će na srednje staze revidirati rejting Britanije, ali je ta agencija ipak upozorila da bi ocena mogla da bude razmotrena ukoliko vlada u Londonu posustane u odlučnosti da snizi javni dug.S&P je doneo takvu odluku zbog "bogate i raznolike privrede Britanije, fleksibilnosti fiskalne i monetarne politike, kao i realtivno prilagodljivog tržišta proizvoda i rada".

S&P zadržao vrhunski rejting BritanijeAgencija za kreditni rejting "Standard end Purs" (S&P) saopštila je danas da je zadržala vrhunski rejting Britanije od AAA uz stabilnu prognozu, uprkos lošim izgledima za rast i slabom stanju privrede.

S obzirom na stabilnu prognozu, S&P ne očekuje da će na srednje staze revidirati rejting Britanije, ali je ta agencija ipak upozorila da bi ocena mogla da bude razmotrena ukoliko vlada u Londonu posustane u odlučnosti da snizi javni dug, prenela je agencija AFP.

U saopštenju se navodi da je S&P doneo takvu odluku zbog "bogate i raznolike privrede Britanije, fleksibilnosti fiskalne i monetarne politike, kao i realtivno prilagodljivog tržišta proizvoda i rada".

Agencija, međutim, predviđa da će Britanija "između 2011. i 2014. zabeležiti relativno skromnu stopu ekonomskog rasta od oko 1,8 odsto, što je niže od prognoze britanske državne Kancelarije za budžetsku odgovornost od 2,5 odsto".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik