Šta ima na CES-u ove godine

Bez autora
Jan 11 2012

Mnogobrojne informatičke kompanije predstavile su svoje proizvode na velikom međunarodnom sajmu elektronike za široku potrošnju - CES koji se održava od 10. do 13. januara u Las Vegasu.Na sajmu CES kompanija LG će predstaviti televizor s ekranom OLED dijagonale od 55 inči, a Canonical sopstvenu viziju TV Interneta nastalu razvojem verzije svog operativnog sistema GNU-Linux Ubuntu prilagođene televizorima povezanih s Internetom.

Šta ima na CES-u ove godineMnogobrojne informatičke kompanije predstavile su svoje proizvode na velikom međunarodnom sajmu elektronike za široku potrošnju - CES koji se održava od 10. do 13. januara u Las Vegasu.

Na sajmu CES kompanija LG će predstaviti televizor s ekranom OLED dijagonale od 55 inči, a Canonical sopstvenu viziju TV Interneta nastalu razvojem verzije svog operativnog sistema GNU-Linux Ubuntu prilagođene televizorima povezanih s Internetom.

Nvidia predstavlja tablet od 249 dolara sa svojim čipom Tegra 3, a Toshiba - Excite x 10 koji je najtanji i najlaganiji na svetu.

Lenovo predstavlja ultraprenosiv računar gde je ukombinovna standardna Intelova konfiguracija i drugi procesor zasnovan ovog puta na arhitekturi ARM, dok Qualcomm predstavlja drugi digitalni čitač sa Mirasol ekranom u boji koji omogućava multimedijske projekcije, a razvijen je u saradnji sa šangajskom firmom SNE (Shanghai Nutshell Electronic).

Huawei je, istovremeno, prikazao najtanji multifunkcionalni telefon na svetu Ascend P1S, tanji od obične olovke, dok je neprofitna organizacija koja sponzoriše USB - USB Implementers forum, najavila da se USB 3.0 neće pojaviti u tabletima i pametnim mobilnim telefonima pre kraja ove godine ili početka 2013. godine.

Intel je, istovremeno, najavio novi "talas" prenosivih računara, moćnih i veoma tankih, takozvanih "ultrabukova", koji reaguju na komande pokretom i glasom, dok se čelnik Microsofta Stiv Bolmer, koji verovatno poslednji put učestvujući na otvaranju CES-a, osvrnuo na operativni sistem Windows.

Na Sajmu značajno mesto zauzimaju i audiosistemi i multimedije namenjeni automobilima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik