Stigao automobil made in Bulgaria

Bez autora
Nov 16 2011

U pognonima Fabrike "Liteks motors" (Litex Motors) u saradnji sa kineskom kompanijom "Grejt vol" (Great Wall) u gradu Loveču je proizveden prvi bugarski putnički automobil. Prvi montiran automobil je "grejt vol voleks C10" (Great Wall Voleex C10), a serijska proizvodnja u fabrici će krenuti početkom naredne godine. Tada će zvanično biti otvorena fabrika u kojoj će raditi 2.000 ljudi.Kompanija je zbog velikog interesovanja već razvila dilersku mrežu i otvorila predstavništva u dve balkanske zemlje. U "Liteks motorsu" će se proizvoditi tri modela putničkih automobila, uključujući džip i pikap, koji će prema najavama kompanije biti jeftini i kvalitetni.

Stigao automobil made in BulgariaU pognonima Fabrike "Liteks motors" (Litex Motors) u saradnji sa kineskom kompanijom "Grejt vol" (Great Wall) u gradu Loveču je proizveden prvi bugarski putnički automobil.

Menadžer "Liteks motorsa" Kiril Gerogiev je izjavio da je prvi montiran automobil "grejt vol voleks C10" (Great Wall Voleex C10), a da će serijska proizvodnja u fabrici krenuti početkom naredne godine. Tada će zvanično biti otvorena fabrika u kojoj će raditi 2.000 ljudi.

"Kompanija je zbog velikog interesovanja već razvila dilersku mrežu i otvorila predstavništva u dve balkanske zemlje", rekao je on.

U "Liteks motorsu" će se proizvoditi tri modela putničkih automobila, uključujući džip i pikap, koji će prema najavama kompanije biti jeftini i kvalitetni.

Džip sa "ful" opremom se već reklamira po ceni nešto većoj od 12.00 evra.

Vlasnik fabrike "Liteks motors" je biznismen i vlasnik fudbalskog kluba "Liteks" Griša Gančev, koji poseduje 92 odsto akcija, dok ostatak pripada Korporativnoj trgovnskoj banci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik