"Tojota akva" u Japanu, "prijus C" u Evropi

Bez autora
Nov 17 2011

Japanska "Tojota" (Toyota) je saopštila da će na Sajmu automobila u Tokiju (Tokyo Motor Show) krajem meseca, predstaviti novo kompaktno hibridno vozilo, poboljšane energetske efikasnosti. Novi model "akva", koji će se izvan Japana prodavati pod nazivom "prijus C", nudi energetsku efikasnost u proseku od 35 kilometara (22 milje) po litru goriva i prvi put će se pojaviti na Sajmu automobila u Tokiju koji se održava od 30. novembra do 11. decembra.Ekonomičnost novog modela nadmašila je "Tojotin" postojeći model "prijus", koji prelazi 32,6 kilometara po litru, što ga čini jednim od energetski najefikasnijih vozila na svetu.

"Tojota akva" u Japanu, "prijus C" u EvropiJapanska "Tojota" (Toyota) je saopštila da će na Sajmu automobila u Tokiju (Tokyo Motor Show) krajem meseca, predstaviti novo kompaktno hibridno vozilo, poboljšane energetske efikasnosti.

Novi model "akva", koji će se izvan Japana prodavati pod nazivom "prijus C", nudi energetsku efikasnost u proseku od 35 kilometara (22 milje) po litru goriva i prvi put će se pojaviti na Sajmu automobila u Tokiju koji se održava od 30. novembra do 11. decembra.

Ekonomičnost novog modela nadmašila je "Tojotin" postojeći model "prijus", koji prelazi 32,6 kilometara po litru, što ga čini jednim od energetski najefikasnijih vozila na svetu.

Japanski auto-gigant planira da lansira novi model sa pet sedišta krajem decembra u Japanu, pre nego što bude ponuđen na svetskom tržištu kao "prijus C". Kompaktni i lagani hibridni sistem kombinuje motor zapremine 1,5 litara sa električnim motorom visoke snage.

"Tojota" će, takođe, prvi put pokazati koncept modela FCV-R i FT-EV. Model FCV-R je sedan vozilo srednje veličine koje koristi sitem "gorive ćelije" i koje će se pojaviti na tržištu oko 2015. godine.

Električno vozilo FT-EV, koje je namanjeno pre svega gradskoj vožnji, može da dopuni baterije za oko tri sata na kućnoj 200-voltnoj mreži i da prelazi oko 105 kilometara sa jednim punjenjem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik