Toyota isporučila 500.000 hibridnih vozila

Bez autora
Dec 25 2012

Toyota je 20. decembra u Evropi isporučila 500.000. hibridno vozilo. Reč je o srebrnom Yaris hibridu proizvedenom u Valensijenu (Francuska), koji je isporučen g. Pierreu Schilderu tokom kratke ceremonije održane kod prodavca “GTA NOISY” u mestu Noisy-le-Grand pored Pariza.Do sada je prodato 375.000 Toyota i 125.000 Lexus hibridnih vozila, što jasno pokazuje da je hibridna tehnologija sada “mejnstrim” izbor za evropske kupce.

Toyota isporučila 500.000 hibridnih vozilaToyota je 20. decembra u Evropi isporučila 500.000. hibridno vozilo. Reč je o srebrnom Yaris hibridu proizvedenom u Valensijenu (Francuska), koji je isporučen g. Pierreu Schilderu tokom kratke ceremonije održane kod prodavca “GTA NOISY” u mestu Noisy-le-Grand pored Pariza.

Do sada je prodato 375.000 Toyota i 125.000 Lexus hibridnih vozila, što jasno pokazuje da je hibridna tehnologija sada “mejnstrim” izbor za evropske kupce. Sa dva vozila proizvedena u Evropi, Yaris i Auris hibrid, u dva najvažnija segmenta evropskog tržišta, po ceni koja je konkurentna sličnim dizel vozilima, ova vodeća tehnologija je dostupnija nego ikada pre.

Od kada je revolucionarni Prius lansiran u Evropi davne 2000. godine, prodaja Toyota i Lexus hibrida je neprekidno rasla, pa danas čini približno 15 posto ukupnog obima prodaje.

Iako je Prius, trenutno treće generacije, najprepoznatljiviji hibrid na putevima, Toyota i Lexus u evropskoj prodajnoj mreži nude čak 10 hibridnih modela. Ove godine Prius porodica je dobila dva nova člana, Prius+ sa 7 sedišta i Prius Plug-in, koji nudi najbolje iz “oba sveta”, električnog i hibridnog, pa omogućava do 1.200 kilometara vožnje sa jednim rezervoarom. Auris hibrid je predstavljen 2010. godine, proizveden u Burnaston fabrici u Ujedinjenom kraljevstvu, kao prvi i jedini hibrid u najkonkurentnijem C segmentu. Samo dve godine kasnije lansiran je Yaris hibrid, prvi hibrid u B segmentu, dizajniran da učini hibridnu tehnologiju dostupnijom nego ikada ranije. U luksuznom segmentu, Lexus kupcima hibridnih automobila nudi CT 200h, GS 450h, ES 300h, RX 450h i LS 600h.

Zbog svog ekološkog potencijala i izuzetno ekonomične potrošnje goriva hibridi su postigli veliki uspeh, uz prodaju od gotovo pet miliona vozila na svetskom nivou, od čega je prodato gotovo tri miliona Priusa. Samo ove godine biće prodato više od 1,2 miliona hibridnih Toyota i Lexus vozila širom sveta.

Toyota je nedavno objavila da će do 2015. uvesti 21 novi hibridni model u različitim regionima sveta. Ovi hibridi će slediti stope uspeha čuvenog Priusa, koji je prošle nedelje proslavio svoj 15. rođendan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik