Toyota obustavlja proizvodnju u Americi

Bez autora
Apr 10 2011

Kompanija Toyota u petak je saopštila da će obustaviti proizvodnju u svojim fabrikama u Severnoj Americi na jedan dan tokom ovog meseca zbog nestašice delova. Privremena obustava rada uticaće na 25.000 radnika, ali neće biti otpuštanja. Sve fabrike imaće prekid rada, ali će ti prekidi varirati od fabrike do fabrike.U većini fabrika jednodnevni prekidi će početi 15. aprila i biće završeni 25. aprila. Do sada su Toyotine fabrike u Severnoj Americi koristile zalihe delova koje su dobile pre katastrofalnog zemljotresa.

Toyota privremeno obustavlja proizvodnju u Severnoj AmericiKompanija Toyota u petak je saopštila da će obustaviti proizvodnju u svojim fabrikama u Severnoj Americi na jedan dan tokom ovog meseca zbog nestašice delova.

Privremena obustava rada uticaće na 25.000 radnika, ali neće biti otpuštanja. Sve fabrike imaće prekid rada, ali će ti prekidi varirati od fabrike do fabrike. U većini fabrika jednodnevni prekidi će početi 15. aprila i biće završeni 25. aprila.

Do sada su Toyotine fabrike u Severnoj Americi koristile zalihe delova koje su dobile pre katastrofalnog zemljotresa.

Izvršni potpredsednik Toyota Motor Manufacturing Engineering-a, Steve St. Angelo, je rekao da Toyota dobija oko 15 posto delova iz Japana za automobile i kamione koji se sastavljaju u Severnoj Americi. Reč je o elektronici, gumenim delovima, bojama i aditivima.

Tokom prekida rada u Toyoti radnici će se fokusirati na obuku i pripremu za nastavak poslovanja tako da neće biti uskraćeni za plate. Međutim, oni koji žele mogu da uzmu godišnji odmor ili neplaćeno odsustvo. U međuvremenu, kompanija će nastaviti proizvodnju automobila u svim svojim fabrikama u Japanu, ali sa pola kapaciteta.

Nestašica delova iz Japana utiče i na druge proizvođače automobila. Ford i Nissan su objavili da će nekoliko fabrika u Severnoj Americi biti privremeno zatvoreno tokom ovog meseca, a Chrysler je privremeno obustavljao rad u svojim fabrikama u Kanadi i Meksiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik