Toyota razvila uređaj za punjenje Plug-in hibridnih i električnih vozila

Bez autora
Nov 17 2011

Toyota Motor Corporation (TMC) u saradnji sa Toyota Media Service Corporation, svojom kompanijom za IT podršku, razvila je uređaj za lakše kućno punjenje Prius PHV plug-in hibridnog vozila i električnih vozila (EV). Toyota Housing Corporation, podružnica TMC za izgradnju kuća i dizajn, će u januaru 2012. početi prodaju ovog uređaja, nazvanog H2V Manager.Home to vehicle (H2V) namenjen je za punjenje vozila iz kućne mreže. Uređaj H2V Manager će biti prikazan na Toyotinom štandu na ovogodišnjoj Gradskoj izložbi o pametnoj mobilnosti i 42. Sajmu automobila u Tokiju, koji će se održati od 30. novembra do 3. decembra.

Toyota razvila uređaj za punjenje Plug-in hibridnih i električnih vozilaToyota Motor Corporation (TMC) u saradnji sa Toyota Media Service Corporation, svojom kompanijom za IT podršku, razvila je uređaj za lakše kućno punjenje Prius PHV plug-in hibridnog vozila i električnih vozila (EV).

Toyota Housing Corporation, podružnica TMC za izgradnju kuća i dizajn, će u januaru 2012. početi prodaju ovog uređaja, nazvanog H2V Manager. Home to vehicle (H2V) namenjen je za punjenje vozila iz kućne mreže.

Uređaj H2V Manager će biti prikazan na Toyotinom štandu na ovogodišnjoj Gradskoj izložbi o pametnoj mobilnosti i 42. Sajmu automobila u Tokiju, koji će se održati od 30. novembra do 3. Decembra.

Vozači PHV i EV vozila mogu da se priključe (kablovima ili bežično) na H2V Manager preko svog kućnog PC računara, televizora ili pametnog telefona, kako bi na jednostavan način podesili ili prilagodili vreme punjenja svog PHV ili EV automobila. Osim toga, mogu da provere potrošnju električne energije u svom domu. Iste funkcije mogu da se obave daljinski pomoću pametnog mobilnog telefona, preko “Toyota Smart centra”. Takođe, ako je potrebno, H2V Manager automatski prekida punjenje PHV ili EV automobila kada kućna mreža zahteva više snage i zatim nastavlja punjenje kada se uspostavi adekvatan napon. Ova funkcija sprečava iskakanje kola i prekid dovoda električne energije kada se veliki broj kućnih aparata koristi u isto vreme, zbog čega je potrošnja struje preko maksimalne voltaže.

Toyota Housing Corporation planira da prodaje asortiman kućnih punjača za PHV i EV automobile, koji se sastoji od standardnog punjača, zidnog punjača i punjača postavljenog na stub. H2V Manager je kompatibilan sa svim tim punjačima i ima preporučenu maloprodajnu cenu od 52.298 jena (bez montaže). Očekivana početna cena H2V Manager uređaja i punjača u paketu je 157.500 jena (uključujući montažu).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik