Trgovci očekuju nižu cenu garderobe

Bez autora
Apr 01 2024

Akcije kompanije „Ejč en Em” porasle su 14 odsto nakon što je švedski trgovac značajno nadmašio očekivanja po pitanju profita za svoj prvi fiskalni kvartal.

Međutim, neto prodaja je opala u odnosu na isti period prethodne godine u prvom kvartalu. Ta kompanija ranije je najavila da će se fokusirati na profitabilnost, usled pritiska rastuće konkurencije vlasnika „Zare”, kompanije „Inditeks” i kineskih prodavaca brze mode kao što je „Šejn”.

– Razvoj se nastavio u pravom smeru u prvom kvartalu sa poboljšanom bruto maržom i operativnim profitom, nižim zalihama i snažnim prilivom novca –  rekao je izvršni direktor ove grupacije Danijel Erver. U razgovoru sa analitičarima nakon objavljivanja rezultata, Erver je rekao da je jačanje prodaje glavni prioritet kompanije i da se očekuje da će cene biti niže na kraju 2024. nego na početku godine.

Zalihe su smanjene sedam odsto na godišnjem nivou u ovom kvartalu. Nagomilavanje viška neprodatih zaliha je dugogodišnji problem za firmu, zbog čega je smanjenje zaliha glavni cilj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik