Turska će uskoro odobriti Južni tok

Bez autora
Dec 14 2011

Zamenik predsednika ruske kompanije Gasprom Aleksandar Medvedev izjavio je danas da će Turska uskoro odobriti projekat "Južni tok" kojim će ruski prirodni gas ka Evropi biti transportovan preko teritorijalnih voda Turske. Proučavanja Crnog mora već su počela i transport gasa će početi onako kako je i planirano - 2015. godine.Ranije je tursko odbijeaje da odobri izgradnju gasovoda kroz svoje teritorijalne vode usporilo projekat. Razgovori sa turskim vlastima, koji su u toku, ukazuju da bi konačan dogovor mogao da bude postignut do kraja godine.

Turska će uskoro odobriti Južni tokZamenik predsednika ruske kompanije Gasprom Aleksandar Medvedev izjavio je danas da će Turska uskoro odobriti projekat "Južni tok" kojim će ruski prirodni gas ka Evropi biti transportovan preko teritorijalnih voda Turske.

Medvedev je rekao da su proučavanja Crnog mora već počela i da će transport gasa početi onako kako je i planirano - 2015. godine. On je dodao da je ranije tursko odbijeaje da odobri izgradnju gasovoda kroz svoje teritorijalne vode usporilo projekat.

Predstavnik Gasproma naveo je da razgovori sa turskim vlastima, koji su u toku, ukazuju da bi konačan dogovor mogao da bude postignut do kraja godine, prenose danas mediji u Turskoj i Rusiji.

Glavni konkurent projektu "Južni tok" je "Nabuko", koji podržavaju SAD i Evropska unija. Oba projekta uključuju Tursku, a analitičari ocenjuju da bi to mogao i da bude razlog odugovlačenja turskih vlasti koje žele da procene ko će ponuditi više.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik