Tužba protiv Instagrama!

Bez autora
Dec 25 2012

U Americi, gde je moguće postati vlasnik “patenta” nad pravougaonikom zaobljenih ivica, tužba protiv firmi poput Instagrama nije nikakva novost. Ipak, ovo je prva korisnička tužba, koju je Instagram kompanija zaradila nakon prepravke Pravila korišćenja i Politike privatnosti.Iako su neke od spornih izmena ubrzo nakon negodovanja javnosti prepravljene ili uklonjene iz novih Pravila korišćenja, tužba ostaje na snazi.

Tužba protiv Instagrama!U Americi, gde je moguće postati vlasnik “patenta” nad pravougaonikom zaobljenih ivica, tužba protiv firmi poput Instagrama nije nikakva novost.

Ipak, ovo je prva korisnička tužba, koju je Instagram kompanija zaradila nakon prepravke Pravila korišćenja i Politike privatnosti. Iako su neke od spornih izmena ubrzo nakon negodovanja javnosti prepravljene ili uklonjene iz novih Pravila korišćenja, tužba ostaje na snazi.

Lusi Fjuns iz Kalifornije tužila je Instagram po nekolko osnova, između ostalih i za kršenje njenih korisničkih prava i pokušaj otuđivanja njene intelektualne svojine (misli se na fotografije objavljene na Instagramu). Savezni sud Kalifornije prihvatio je tužbu kao validnu i otpočeo proces protiv kompanije Instagram.

Korisnici širom sveta pobesneli su nakon objave novih Pravila korišćenja, koja Instagramu garantuju sva prava nad objavljenim fotokama, čak toliko široka da Instagram može da ih proda ili ustupi ne korišćenje kada god to poželi.

Zbog novih pravila korisnici širom sveta najavili su gašenje Instagram profila, izmeđuo ostalih i Kim Kardašijan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik