U Bugarskoj počela proizvodnja kineskih automobila

Bez autora
Feb 21 2012

Bugarski premijer Bojko Borisov otvorio je danas u gradu Loveč fabriku automobila kineske kompanije "Grejt vol motors". U fabrici "Liteks motors", koja će u početku montirati tri vrste vozila, biće zaposleno 2.000 radnika. Fabrika trenutno zapošljava 120 radnika, a Kinezi će do završetka prve faze izgradnje uložiti ukupno 32,5 miliona evra. Bugarska je za izgradnju puta do fabrike uložila 1,2 miliona evra.Fabrika u Loveču je prva u kojoj kineska kompanija proizvodi automobile na području EU, a osim na bugarskom i tržištu EU, vozila će biti prodavana u Srbiji, Makedoniji, BiH, Albaniji i Turskoj.

U Bugarskoj počela proizvodnja kineskih automobilaBugarski premijer Bojko Borisov otvorio je danas u gradu Loveč fabriku automobila kineske kompanije "Grejt vol motors".

U fabrici "Liteks motors", koja će u početku montirati tri vrste vozila, biće zaposleno 2.000 radnika.

Fabrika trenutno zapošljava 120 radnika, a Kinezi će do završetka prve faze izgradnje uložiti ukupno 32,5 miliona evra.

Bugarski ministar ekonomije, energetike i turizma Trajko Trajkov rekao je na svečanosti da je Bugarska za izgradnju puta do fabrike uložila 1,2 miliona evra.

Fabrika u Loveču je prva u kojoj kineska kompanija proizvodi automobile na području EU, a osim na bugarskom i tržištu EU, vozila će biti prodavana u Srbiji, Makedoniji, BiH, Albaniji i Turskoj.

Na otvaranju su predstavljena tri modela vozila koja će fabrika u Bugarskoj proizvoditi, a reč je o putničkom automobilu, džipu i pikapu.

Kompanija će tokom naredne godine pustiti još tri nova modela, a od 2014. godišnje će proizvoditi 50.000 vozila. Bugarska fabrika već je prodala 200 vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik